Kom jij ons team versterken?
(voor bewoners-vacature zie “bewoners”)

Of je nu beginnend begeleider, een ervaren persoonlijk begeleider of teamcoach bent, in dienst bij WoonDroomZorg op de 8sprong reikt je baan verder dan je eigen professionele taken, omdat zelforganisatie en stimulerend begeleiden terugkomen in alles wat je doet.

Je vindt verbinden, vertrouwen en leren belangrijk, dé kernwaarden die stimuleren om het beste uit jezelf te halen en je in te zetten voor de 8 te begeleiden bewoners van de 8sprong. Er is ruimte om in overleg en samenwerking met je collega’s in het team, te ontdekken, uit te proberen, maar ook om gewoon te doen!

De medewerkers die al kortere of langere tijd met en voor de “familie”groep van bewoners van de 8sprong werken, zien het als de mooiste plek waar ze ooit hebben gewerkt. De rechtstreekse contacten met de ouders en hun vereniging Zorg aan Zee vormen een open en directe mogelijkheid tot communicatie en feedback en daarmee optimalisering van je eigen werkzaamheden.

Er is weinig hiërarchie en de cultuur is informeel.
Dat klinkt niet alleen aantrekkelijk, dat is het ook werkelijk.
Benut jouw kwaliteiten bij ons, want hoe leuk is het om de hele dag te doen waar je goed in bent?!

Wil jij ook werken aan een goed leven voor onze bewoners? Dan vind je hieronder de vacatures.

Coördinator 16 uur per week

De 8 sprong zoekt een coördinator! Een uitdagende spin in het web functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Vind jij het leuk om voor de leukste woongroep in Zandvoort een enthousiast team van bevlogen begeleiders aan te sturen en de dagelijkse gang van zaken te coördineren? Heb je daarnaast de nodige ervaring in het begeleiden van volwassenen met een verstandelijke beperking en heb je visie hoe je voor hen een veilige, overzichtelijke en stimulerende woonomgeving kunt realiseren? We kunnen niet wachten je te
ontmoeten! De 8 Sprong is een kleinschalig ouderinitiatief voor 8 volwassenen met een lichte/matige verstandelijke
beperking, deels in combinatie met autisme. Sinds maart 2009 is de 8Sprong gevestigd in een appartementencomplex vlak bij het strand van Zandvoort. De bewoners ontvangen individuele en gemeenschappelijke begeleiding op maat. Iedere bewoner heeft zijn eigen appartement en maakt daarnaast gebruik van de gezamenlijke ruimte voor de gemeenschappelijke activiteiten. De zorg wordt gefinancierd vanuit PGB’s. De 8Sprong is een ouderinitiatief, dat betekent dat de ouders blijvend betrokken zijn bij de gang van zaken binnen het ouderinitiatief en voeren de regie over de zorg voor hun kinderen. Communicatie met ouders is essentieel bij de 8Sprong. WoondroomZorg is samenwerkingspartner van ouderinitiatieven door heel Nederland en wordt je werkgever. Voor de 8Sprong zijn we op zoek naar een positief ingestelde coordinator voor 16 uur per week.

Wat ga je doen

Als coördinator ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op het ouderinitiatief. In deze functie vervul je een verbindende rol tussen je teamleden, de bewoners, WoondroomZorg, het bestuur en ouders van de 8Sprong. Je kunt omgaan met soms tegenstrijdige belangen en hier ook naar handelen. Als persoon ben je relatiegericht en verdiep je je in het leven van de bewoners. Je onderhoudt de contacten met het bestuur en de ouders en fungeert als spin in het web. Jouw manier van leidinggeven is coachend en je bent in staat om verbinding te maken. Daarnaast vind je het een uitdaging om het beste in je teamleden naar boven te halen en hen in hun kracht te laten samenwerken, zodat de bewoners de beste begeleiding en zorg krijgen. Je denkt in oplossingen. Je bent prettig in je communicatie, omgang en creëert graag een veilige, stimulerende en prettige sfeer waarin iedereen (bewoners en teamleden) tot zijn recht komt.

 • Minimaal HBO+ werk- en denkniveau en een passende opleiding
 • Affiniteit met en kennis van mensen met een verstandelijke beperking.
 • Kennis en liefst ervaring op het gebied van autisme en bijkomende stoornissen.
 • Ervaring met coachen en leiding geven aan een team.
 • Samenwerken en schakelen met verschillende partijen zonder het belang van de bewoner en of de
  bewonersgroep uit het oog te verliezen.
 • Levenservaring, flexibiliteit (o.a. qua inzetbaarheid; de 8 Sprong biedt 24 uurszorg), betrokkenheid,
  empathisch vermogen en een gezonde dosis humor.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en organisatietalent.
 • Jaarcontract voor 16 uur per week bij Woondroomzorg BV, met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Salariëring volgens de cao VVT (Thuiszorg). Afhankelijk van je opleiding en ervaring ligt je salaris bij
  een fulltime dienstverband tussen de € 3.176, – € 4.558,- bruto per maand.
 • Een mooi pakket aan (secundaire) arbeidsvoorwaarden volgens cao VVT (o.a. eindejaarsuitkering,
  reiskostenvergoeding, collectieve ziektekostenverzekering.
 • Een functie met een grote mate van vrijheid, verantwoordelijkheid en eigen regie.

Herken jij jezelf in de proactieve en coachende coördinator die we zoeken? Schrijf een heldere motivatiebrief en stuur deze samen met je cv naar sollicitatie@woondroomzorg.nl. Je reactie ontvangen we graag zo spoedig mogelijk.

Marja vertelt je graag meer over deze functie, tel nummer: 0612536878

Werken bij de 8Sprong? Maak hier kennis met de bewoners.

Persoonlijk begeleider 22-26 uur per week

Als persoonlijk begeleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding/verzorging van de bewoners. Je bent in staat om zelfstandig te werken en ziet tegelijkertijd het belang van samenwerken in een team in. Daarnaast geef je een aantal bewoners individuele begeleiding op maat. Je vindt het een uitdaging om iedere bewoner op een bij hem/haar passende wijze te stimuleren, motiveren en/of te begeleiden. Je verstaat de kunst om te begeleiden ’met de handen op de rug’, maar ziet het ook als het de bewoner zelf niet lukt. Op die momenten help je met evenveel plezier. Je behartigt de belangen van de bewoners die je begeleidt, hebt overleg met hun ouders/vertegenwoordigers en informeert en coacht je collega’s aangaande zaken die rondom ‘jouw’ bewoners spelen.

Van jou als collega vragen we een flinke dosis enthousiasme, kennis en de creativiteit om de-escalerend en probleemoplossend te werken. Daar staat tegenover dat er veel ruimte is om zelf invulling te geven aan de functie. Eigen regie en verantwoordelijkheid wordt door ons gestimuleerd en er zijn diverse mogelijkheden voor overleg, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling. De 8-Sprong biedt 24-uurs begeleiding, dit betekent dat je ook avond-, weekend- en slaapdiensten werkt.

 • HBO-niveau en relevante opleiding
 • Een flexibele werkhouding en ervaring met en kennis van de begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking.
 • Ervaring in het zelfstandig opstellen van begeleidingsplannen.
 • Flexibiliteit qua inzetbaarheid.
 • Werken in een gedreven, gezellig team van vakkundige collega’s.
 • Een jaarcontract bij WoondroomZorg B.V voor 22-26 uur per week met de intentie op verlenging bij goed functioneren.
 • Salariëring volgens de CAO VVT (Thuiszorg). Bij een fulltime dienstverband ligt je salaris tussen € 1.940 – € 2.870 bruto per maand. Inschaling is afhankelijk van je opleidingsniveau en ervaring.
 • Een mooi pakket aan (secundaire) arbeidsvoorwaarden volgens CAO VVT (o.a. eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, collectieve ziektekostenverzekering).
 • Ruimte en vrijheid voor je eigen ontwikkeling, verantwoordelijkheid en eigen regie.

Herken jij jezelf in deze functie en lijkt het je leuk om bij de 8Spong aan de slag te gaan? We leren je graag kennen! Stuur een heldere motivatiebrief met CV naar WoondroomZorg.

De eerste kennismakingsgesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als we na het vervolggesprek nog enthousiast zijn, laten we je graag een keer meedraaien op de 8Sprong.

Werken bij de 8Sprong? Maak hier kennis met de bewoners.

Maak kennis met de bewoners!

Maak kennis met de trotse bewoners van de 8sprong. Het huis wordt momenteel bewoond door vier jongens en twee meisjes die doordeweeks overdag van hun dagbesteding gebruik maken of een baan hebben. ‘s Avonds kookt bij toerbeurt één van de bewoners (onder begeleiding) voor zijn of haar huisgenoten. Tevens zijn er een aantal taken die wekelijks om beurten worden uitgevoerd. Zelfstandig maar toch samen zeggen zij zelf.